Muonion Apteekki

PALVELUT

Muonion apteekki on Suomen länsirajan pohjoisin Laatuapteekki. Palvelemme asiakkaitamme Muoniosta Kilpisjärvelle.

Reseptintoimitus

Lääkkeen toimituksen yhteydessä tarkistamme yhteisvaikutukset käytössämme olevan Procuro-ohjelman avulla. Ohjelmalla tarkastetaan uuden lääkkeen yhteensopivuus aiemmin meidän apteekistamme toimitettujen lääkkeiden kanssa.

Reseptintoimituksessa tarjoamme asiakkaalle edullisempaa saatavilla olevaa valmistetta, jos lääkevalmiste kuuluu lääkevaihdon piiriin. Asiakas voi kieltäytyä lääkkeen vaihtamisesta ilman perusteluja. Lääkäri voi kieltää vaihdon lääketieteellisiin tai hoidollisiin syihin vedoten.

Annosjakelu

Toimitamme lääkkeitä myös annosjaeltuina. Annosjakelusta hyötyvät varsinkin ne asiakkaat, joilla on säännöllinen lääkitys, lääkkeen ottamista on vaikea muistaa tai annostus on monimutkainen. Lääkkeet toimitetaan normaalisti kahden viikon erissä. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan lääkitys tarkistetaan annosjakeluun sopivaksi yhteistyössä lääkärin kanssa.

Reseptien uusiminen

Sähköisen reseptin uusimispyyntöjä otetaan vastaan apteekissa ja sivuapteekissa vain henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä. Puhelinkeskustelun perusteella emme voi tehdä uusimispyyntöjä, vaan ohjaamme asiakkaan ottamaan yhteyttä suoraan omaan terveyskeskukseen tai terveysasemalle. Uusinnoista vastaa asiakkaan valitsema hoitoyksikkö. Jos reseptiä ei ole uusittu, ottakaa yhteyttä hoitoyksikköönne.

Easymedi-lääketilausjärjestelmä

Apteekissamme toimii maksuton lääketilausjärjestelmä kunnallisille toimijoille, hoitoyksiköille, kotisairaanhoidolle sekä yksityisille hoitokodeille, asumisyksiköille ja sairaaloille. Lääketilaukset voi tehdä helposti, nopeasti ja turvallisesti netin kautta. Tunnukset Easymediin saa apteekeistamme.

EasyMedi

 

Noutomaatti Enontekiön sivuapteekilla

Noutomaatti Enontekiön sivuapteekilla

Noutomaattimme sijaitsee K-Market Rantakokon kassojen läheisyydessä. Toimitamme lääketilauksia Noutomaattiin, jos asiakkaalla ei ole mahdollisuutta noutaa tilaustaan Enontekiön apteekin aukioloajan puitteissa.

Palvelupiste Kilpisjärvellä

Lähetämme lääkkeitä vain arkipäivisin (ma-pe). Lääketilaus on tehtävä ennen kello 12.00, jos paketti halutaan kyseisen päivän lähetykseen. Lääkelähetykset ovat noudettavissa palvelupisteeltämme aukioloaikojen mukaan joko samana päivänä tai seuraavana päivänä. 

Suuret lääkekustannukset

Voit saada lääkkeistäsi lisäkorvauksen, jos korvattujen lääkkeiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden yhteenlasketut omavastuuosuudet ylittävät Kelan vuosittain määrittelemän ns. kattosumman. Vuonna 2023 summa on 592,16 €. Vuotuisen omavastuuosuuden täytyttyä maksat jokaisesta korvattavasta lääkkeestäsi 2,50 euroa. Voit ostaa lääkettäsi kerralla enintään kolmen kuukauden (todella kalliiden lääkkeiden kohdalla enintään kuukauden) hoitoaikaa vastaavan määrän. Muistathan esittää Kela-korttisi reseptilääkeoston yhteydessä.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet voi tuoda apteekkiin hävitettäväksi. Lääkkeet ovat ongelmajätettä, joten ne on hävitettävä asianmukaisella tavalla. Poistathan henkilötiedot lääkepakkauksista.

Lääkejätteet tuodaan ilman laatikkoa tai purkkia muovipussiin pakattuina Lääkejätteet-pisteellemme.

Rikkoutuneet elohopeakuumemittarit palautetaan pakattuna tiiviiseen astiaan. 

Jodia sisältävät lääkkeet (Jodix, Betadine) ja sytostaatit on tuotava alkuperäispakkauksissaan erillään muista lääkkeistä.

Ruiskut ja neulat palautetaan erillään lääkejätteistä. Ne pakataan läpäisemättömään pakkaukseen kuten tyhjään muovi- tai lasipurkkiin.

Asiakaslehti

Jaamme apteekistamme Terveydeksi!-lehteä joka on yksityisten apteekkien maksuton asiakaslehti ja se ilmestyy 4 kertaa vuodessa. 

Kuulumme Laatuapteekit – ketjuun. Laatuapteekit – lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Lehti on saatavilla apteekistamme sekä Muonion K-Marketin kassan läheisyydestä että S-Marketin eteistilasta. Hetassa lehden saa noudettua K-kaupan aulasta.